Voxellab


Kompanija Voxellab, osnovana 2014. godine u Beogradu, se bavi primenom i razvojem tehnologija u oblasti 3D tehnologija, 3D štampe, 3D skeniranja, 3D modeliranja, kao i na razvojem softvera u ovim oblastima. Prema informacijama iz APR-a kompanija je krajem 2020. godine imala 8 zaposlenih.

Istorija

Kompaniju Voxellab je 2014. godine u Beogradu osnovao Stefan Simić. Kompanija je od početka usmerena na sve vezano za oblast 3D tehnologije.

Na početku pandemije virusa Covid-19 ova kompanija je pokrenula platformu 3DR.rs namenjenu potraživanju brze izrade delova za respiratore i druge medicinske aparate, koju je finansirao Fond za inovacionu delatnost Republike Srbije.

Delatnosti

Voxellab je domaća uslužna kompanija koja se bavi izradom 3D modela, njihovim štampanjem, 3D skeniranjem, modelovanjem, ali i razvojem softvera u oblasti 3D tehnologija.

Osim ovoga bave se i distribucijom i prodajom softvera koji se koriste u 3D-u, ali i prodajom komponenti, opreme i pribora namenjenih 3D štampi, modelovanju i skeniranju.

Klijenti

Voxellab je napravio i štampao brojna 3D rešenja za svoje klijente. Nabrojaćemo samo neke od njih:

  • Drumska strela (studentski formula tim Univerziteta u Beogradu) — napravili su različite delove za bolid, poput elemenata za upravljač i varijabilni usisni kolektor
  • Projekat „Umetnost u prolazu“ (Organizacija Street Art Belgrade) — napravili 3D modele murala za slepe i slabovide osobe
  • Ayo naočare — kreirali su prototip i prve test serije ovih naočara
  • Gloria Jeans — skenirali su celo telo i odeću iz modne kolekcije, kako bi kreirali animaciju nemenjenu prezentaciji i prodaji
  • MikroElektronika — za pametne satove kreirali i štampali futrole
  • Elektroistok Izgradnja — kreirali makete dalekovoda

Izvori

https://voxellab.rs/

https://www.helloworld.rs/kompanija/Voxellab-d.o.o/836/o_kompaniji

https://www.joberty.rs/it-kompanija/622/voxellab/o-kompaniji

https://www.linkedin.com/company/voxellab/

https://3dmarket.rs/

https://3dr.rs/

https://www.danas.rs/kultura/ulicna-umetnost-i-grafiti-za-slepe-i-slabovide/