Vivify Ideas


Vivify Ideas je domaća uslužna i proizvodna kompanija koja se bavi izradom veb, desktop i mobilnih aplikacija, kao i izradom rešenja zasnovanih na veštačkoj inteligenciji u oblasti finansija, zdravstva, sporta, turizma, marketinga i logistike. Kompanija je osnovana 2013. godine u Novom Sadu. Prema podacima sa kompanijskog sajta, u Vivify Ideas-u ima 110 zaposlenih.

Istorija

Vivify Ideas je počela sa radom 2013. godine u Novom Sadu kao uslužna kompanija, čiji su developeri radili na celokupnom razvoju proizvoda za klijente. Kompanija je kasnije proširila svoju delatnost i počela sa radom na razvoju sopstvenih proizvoda.

Osim razvojem proizvoda i pružanja usluga razvoja proizvoda ova kompanija radi na razvoju programerskog kadra u Srbiji kursevima programiranja različitih novoa u Vivify Akademiji. 

Vivify Ideas je suosnivač i investitor kompanije Servalit, koja je osnovana 2017. godine, takođe u Novom Sadu. Servalit je uslužna kompanija koja razvija veb i mobilne aplikacije, kao i servisne usluge.

Kompaniju Vivify Ideas 1. juna 2022. godine preuzeo je američki EPAM Systems, čime je ova kompanija proširila prisustvo na srpskom tržištu.

Delatnosti

Kompanija Vivify Ideas se bavi uslužnom i proizvodnom delatnošću, kroz rad na razvoju veb i mobilnih aplikacija u oblasti finansija, zdravstva, sporta, turizma, marketinga i logistike. Osim razvoja aplikacija developeri novosadske kompanije kreiraju i rešenja koja su zasnovana na veštačkoj inteligenciji. 

Za svoje klijente rade na celoupnom procesu razvoja rešenja, od ideje, preko dizajna, kreiranja proizvoda do implementacije i njegovog održavanja. Jedna od usluga koje pružaju klijentima je i razvoj infrastrukture kako na cloud-u, tako i u običnom IT okruženju. Osim softverskih proizvoda kreiraju i hardware komponente, tačnije IoT (eng. Internet of Things) rešenja za klijente.

Klijenti

Vivify Ideas radi na razvoju rešenja i unapređenju proizvoda za klijente širom sveta. Neki od klijenata i radova za klijente su izlistani ispod: 

  • Apttus — radili su na frontend delu SaaS aplikacije, gde su implementirali interni UI frejmvork koji Apttus sada koristi za razvoj sopstvenih frontend aplikacija
  • Tobii — razvili celokupan frontend i backend deo za Sticky veb aplikaciju, koja prati, beleži i analizira pokrete oka posmatrača, angažovanost i emocije. Takođe se bave i DevOps stranom aplikacije
  • Zwivel — kreirali su frontend i backend deo Zwivel-ove platforme koja je namenjena konsultacijama i istraživanju vezano za oblast plastične hirurgije. 
  • Salarium — razvijali service koji mere vreme i prisustvo radnika na poslu, kao i servis za obračun plata.

Proizvodi

Osim rešenja koje razvijaju za klijente kompanija Vivify Ideas u svom asortimanu poseduje i jedan proizvod — VivifyScrum. Ovo je alat namenjen upravljanju projektima zasnovan na Agilnoj metodologiji. Ovaj proizvod danas koriste neke od najvećih svetskih kompanija, kao što su: Volvo, Seat, Adidas, Hitachi, Booking.com, Vodafone, Bell, PwC i KPMG. 

Izvori

https://www.vivifyideas.com/

https://www.joberty.rs/it-kompanija/146/vivify-ideas/o-kompaniji

https://www.helloworld.rs/kompanija/Vivify-Ideas/462

https://www.linkedin.com/company/vivify-ideas/

https://www.vivifyideas.com/academy/

https://www.vivifyscrum.com/

https://www.epam.com/about/newsroom/in-the-news/2022/epam-acquires-vivify-ideas-expands-presence-in-serbian-region