Symphony


Kompanija Symphony je globalna uslužna i konsultantska kompanija koja se bavi kreiranjem digitalnih proizvoda i rešenja. Njihovi projekti uključuju izradu proizvoda od početka do kraja proizvodnog procesa u oblastima tehnologije, bankarstva, zdravstva, transporta i energetike. 

Kompanija je osnovana 2007. godine u San Francisku, a u Srbiji posluje od 2016. godine gde ima tri kancelarije (Beograd, Novi Sad i Niš). Prema informacijama na platformi LinkedIn Symphony ima više od 500 radnika.

Istorijat

Symphony je globalna kompanija koja je osnovana 2007. godine u San Francisku, a od 2016. posluje i u Srbiji kada je u Beogradu otvoren prvi Symphony-jev razvojni centar. Nakon toga je usledilo otvaranje predstavništva u Novom Sadu 2017. godine, a u 2020. otvaraju kancelariju u Nišu. 

Osim razvojnih timova u našoj zemlji kompanija ima razvojne centre u Sarajevu i Skoplju, kao i konsultantske kancelarije u Amsterdamu, Berlinu, Kopenhagenu, Londonu i Cirihu.

Klijenti Symphony-ja su od njihovog osnivanja u najvećoj meri bili startapi koje su kasnije akvizirale velike svetske kompanije, sa kojima su kasnije nastavili saradnju. Iz tih saradnji su se kasnije razvila i partnerstva poput onih koje imaju sa Google Ventures-om, StartX-om i Y Combinator-om.

Delatnost

Za svoje klijente kompanija Symphony sada kreira celokupni proizvod, od faze osmišljavanja prototipa, dizajna, preko izrade rešenja, njegovog testiranja, do održavanja proizvoda. 

Timovi širom sveta, tako i timovi u Srbiji, rade na kreiraju digitalnih proizvoda u obasti tehnologije, finansija, zdravstva, maloprodaje, transporta i na projektima koji kreiraju rešenja u energetskom sektoru.

Kada je reč o samim rešenjima oni pokrivaju frontend i backend razvoj, zatim razvoj mobilnih aplikacija, kreiraju Data Science rešenja, zatim rešenja zasnovana na mašinskom učenju, UX i UI dizajn, kao i DevOps i cloud rešenja. 

Kancelarija u Beogradu je radila na razvoju „endless” računara, koji korisniku daje mogućnost pristupa informacijama sa interneta i kada nema pristup internetu. Takođe su radili na razvoju softvera koji analizira DNK-a ljudi i prepoznaje genetske bolesti. Jedan od projekata u koji su bili uključeni je i razvoj pametnih naočara, zasnovanih na proširenoj realnosti, koje olakšavaju izvršenje određenih zadataka. Sa druge strane, kreirali su rešenje za dečje pametne satove koji daju roditeljima informacije o trenutnoj lokaciji dece i omogućajavu hitne pozive ka unapred defnisanim brojevima. 

Tehnologije koje najčešće koriste u radu: Java, Python, CSS, HTML, ECMASCRIPT, NodeJS, Jade, TypeScript, SQL, Json, Golang, React, Angular,  JavaScript, Swift, Java Android, Objective-C, Kotlin i React Native.

Klijenti

Najčešći klijenti kompanije Symphony su bili startapi. Veliki broj njih su akvizirali neki od lidera u IT industriji, a danas u svom portfoliju imaju klijente poput Facebook-a, Svetske banke, Myriad-a, Carvan-e, Capsule-a, Oerlikon-a, Rhumbix-a, Spruce-a i Hipcamp-a. 

  • Caravan — platforma za prodaju polovnih automobila za koju su kreirali sistem za optimizaciju i prikupljanje podataka.
  • Epinomics — kreirali i dizajnirali interfejs, kao i nove funkcionalnosti za platformu kompanije koja je namenjena analizi ljudskog gena radi preciznijeg i personalizovanijeg lečenja
  • PAYG — za klijenta koji je dobavljač solarne energije su dizajnirali, kreirali i održavaju platformu koja odobrava transakcije nastale putem mobilnih uređaja, izračunava zaduženja korisnika i šalje im SMS poruke 

Izvori

https://www.symphony.is/

https://www.helloworld.rs/kompanija/Symphony.is/1199

https://www.netokracija.rs/symphony-beograd-186426

https://startit.rs/firme/symphony/

https://www.joberty.rs/it-kompanija/127/symphony/o-kompaniji

https://www.ekapija.com/news/1880124/ivan-dragosan-direktor-kompanije-symphony-za-srbiju-igramo-se-krajnjim-granicama-primene

https://www.juznevesti.com/Ekonomija/IT-Kompanija-Symphony-otvorila-vrata-razvojnog-centra-u-Nisu.sr.html