Roaming Network


Roaming Network je domaća uslužna i konsultantska kompanija koja se bavi integracijom sistema. Osnovana je 2008. godine u Beogradu i posluje između ostalih u oblasti radio komunikacija, pasivnih optičkih mreža i pristupnih sistema, sistema tehničke zaštite i automatskog upravljanja. 

Istorijat

Kompanija Roaming Network se bavi integracijama sistema u oblasti u oblasti Informacionih i komunikacionih tehnologija. Osnovana je 2008. godine u Beogradu i posluje u okviru Roaming Solutions grupe, koju čine i Entel Solutions, Business for Business, RNC Solutions, Roaming Smart Solutions, Roaming Network Solutions i Orchard Electric . Kompanija je vrlo brzo nakon osnivanja proširila poslovanje na zemlje regiona, zemlje članice Evropske unije, kao i na Veliku Britaniju i Sjedinjene Američke Države, pa danas imaju predstavništva u deset država.

U maju 2022. godine kompanija je osnovala kompaniju Roaming Towers, koja se bavi akvizicijom i izgradnjom lokacija za potrebe mobilnih operatora. Kompanije nastavljaju poslovanje u okviru Roaming Network grupe. 

Delatnost

Pružaju usluge konsaltinga, projektovanja i dizajna, implementacije, integracije i održavanja u oblastima radio komunikacija, pasivnih optičkih mreža i pristupnih sistema, IT infrastrukture, data centara, sistema tehničke zaštite i automatskog upravljanja, projektovanja i izgradnje solarnih elektrana i e-mobilnosti.

Klijenti

Od osnivanja do danas su postali partneri velikim svetskim kompanijama, kao što su: Huawei, Nokia, Infinera, Nutanix, SPL Tele, Schneider-Electric, Ericsson, VMware, Veeam, Sterlite Technologies i Cisco.

Izvori

https://www.roamingnetworks.com/

https://www.linkedin.com/company/roaming-networks/

https://www.joberty.rs/it-kompanija/531/roaming-networks/o-kompaniji

https://www.helloworld.rs/kompanija/Roaming-Networks-d.o.o/