Mad Head Games


Mad Head Games je gejming studio koji je 2011. godine osnovan u Novom Sadu. Studio se sada bavi kreiranjem akcionih video igara za računare i konzole. Od 2020. godine Mad Head Games posluje u okviru švedskog Embracer Group-a. Osim kancelarije u Novom Sadu imaju i razvojni tim u Beogradu.

Istorijat

Mad Head Games studio su osnovali Nenad Tomić, Uroš Banješević i Aleksa Todorović 2011. godine u Novom Sadu. Kompanija je na početku radila na razvoju casual igara i video igara za mobilne uređaje HOPA žanra (eng. hidden object puzzle adventure).

Na početku je kompanija svoje igre objavljivala u izdanju Big Fish Games-a, da bi se 2016. godine okrenula samostalnom plasiranju svojih naslova saradnjom sa Wargaming Studiom, kada su odlučili da pokrenu Mad Head Games Akcelerator, kroz koji je zajedno sa manjim, indie, studijima kompanija radila na razvoju video igara i njihovom distribuiranju. 

Tokom 2016. godine studio pravi zaokret u pogledu žanra igara koje kreira, kao i medija za koje ih pravi. Te godine počinju sa razvojem prve ARPG igre (eng. action role-playing game) i za development koriste Unreal Engine. 

Novosadski studio krajem 2020. godine kupuje švedski Embracer Group, zajedno sa još 11 game development studija širom sveta. Nakon ove akvizicije studio ostaje nezavisan i nastavlja rad na razvoju svojih igara. Kompletan zaokret u tipu video igara koji kreiraju nastaje 2021. godine, kada izbacuju video igru Scars Above, naučno-fantastičnu akcionu avanturu koja se igra iz trećeg lica na računarima i konzolama. 

Delatnosti

Mad Head Games je proizvodni studio koji se bavi kreiranjem video igara za računare i konzole. Studio kreira sve aspekte video igre, od dizajna preko developmenta do distribucije igara. 

Studio je do sada producirao igre HOPA žanra za veb i mobilne uređaje, kao i indie HOPA igre, da bi sada radio na akcionim video igrama za konzole i računare, koje kreira koristeći Unreal Engine.

Proizvodi

Mad Head Games je do sada napravio nekoliko video izdanja. Neka od njih su: 

  • Rite of Passage: The Perfect Show (2012)
  • Nevertales 
  • Adam Wolfe (2016)
  • Rocking Pilots (2017)
  • Monster Loops (2017)
  • Pagan Online (2018)
  • Scars Above (2021)

Izvori

https://www.madheadgames.com/

https://startit.rs/srpski-mad-head-games-akvizirala-svedska-embracer-grupa/

https://www.joberty.rs/it-kompanija/78/mad-head-games/o-kompaniji

https://startit.rs/mad-head-games-wargaming-saradnja-multiplejer-igra/

https://startit.rs/mad-head-games-adam-wolfe-hopa-game-development/

https://startit.rs/nova-igra-mad-head-gamesa-rocking-pilots-prvi-proizvod-indie-acceleratora/

https://startit.rs/mad-head-games-menja-poslovni-model-i-ulazi-na-free-to-play-trziste-sa-novom-igrom-monster-loops/

https://www.netokracija.rs/mad-head-games-pagan-online-152300

https://www.netokracija.rs/mad-head-games-video-igre-2-196256