InterVenture


InterVenture je švajcarska usužna kompanija koja se bavi razvojem softverskih rešenja za svoje klijente. Kreiraju različite proizvode za svoje klijente u oblasti finansijske tehnologije, zdravstva, upravljanja podacima, e-commerce-u, u oblasti tehnološkog advertajzinga, itd. Kompanija je osnovana 2011. godine u Švajcarskoj, gde se nalazi biznis deo tima, dok se razvojni centri nalaze u Srbiji, tačnije u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. 

Istorijat

Kompaniju InterVanture su 2011. godine osnovali braća Mirko i Marko Đurić u Švajcarskoj, gde se nalazi biznis deo kompanije, dok se inženjerski tim nalazi u Beogradu. 

Kompanija je s godinama dobijala sve veći broj klijenata, pa je i broj zaposlenih rastao. Prema podacima sa sajta kompanje, trenutno imaju preko 200 inženjera i u 2021. su otvorili kancelarije u Novom Sadu i Nišu.

Delatnosti

InterVenture je uslužna kompanija koja za svoje klijente pravi proizvode od nule ili prilagođava postojeća softverska rešenja. Kompanija radi na projektima u oblasti fintech-a, adtech-a, e-commerce, zdravstva, telekomunikacija, osiguranja, medija, transakcija putem mobilnih uređaja, kao i oblast logistike.

Osim klasičnog outsourcing-a kroz koji odgovaraju na povremene i privremene potrebe klijenata, InterVenture ima i specifičan model usluge koja predstavlja kreiranje čitavog tima koji dugoročno radi na proizvodu ili proizvodima klijenata. Tim je sastavljen angažovanjem ljudi koji znanjem i iskustvom zadovoljavaju potrebe klijenata i projekta, a radi kao pridružen tim kompanije. 

Klijenti

  • Redbox — pomažu u kreiranju i održavanju njihove onlajn streaming platforme za gledanje filmova i serija
  • Twint — kreirali su dodatne funkcionalnosti za Twint-ovu aplikaciju za mobilnu naplatu 
  • ICON — napravili su cloud-native platformu za brže transakcije 
  • Flaschenpost — kreirali su ecommerce platformu od nule 

Izvori

https://www.interventure.info/

https://www.joberty.rs/it-kompanija/69/interventure/o-kompaniji

https://www.helloworld.rs/kompanija/InterVenture-d.o.o/29

https://www.netokracija.rs/interventure-deset-godina-193197

https://www.linkedin.com/company/interventure-gmbh/