IGT


International Game Technology (skr. IGT) je multinacionalna kompanija koja proizvodi slot mašine i drugu tehnologiju namenjenu igrama na sreću, kako onlajn, tako i za mobilne uređaje, kao i za kazina. Kompanija je osnovana u Rimu 1990. godine, a ima predstavništvo i razvojni tim u Beogradu. Prema navodima kompanije u beogradskom timu radi nešto više od 350 zaposlenih.

Istorijat

Kompanija IGT je osnovana 1990. godine u Rimu pod nazivom Lottomatica. Kompanija je 2006. godine kupila američku kompaniju igara na sreću GTECH i promenila naziv u GTECH. Kada je 2015. godine akvizirala američku kompaniju koja se bavila proizvodnjom slot aparata pod imenom International Game Technology, 2015. preuzela je njeno ime. GTECH je IGT kupio za 6,4 milijardi dolara.

Poslednja akvizicija kompanije desila se 2022. godine kupovinom iSoftBet-a za 160 miliona dolara. iSoftBet pruža usluge onlajn klađenja i igranja igara na sreću. 

Počeci beogradskog ogranka kompanije IGT vezani u za kompaniju Finsoft LTD, koja je 1998. godine otvorila kancelariju u Beogradu. Nakon kupovine Finsoft-a od strane kompanije GTECH, kompanija 2007. postaje ogranak GTECH-a. Godinu dana nakon što je GTECH kupio IGT (2015) i kancelarija u Beogradu menja naziv u IGT Global Services Limited — Ogranak Beograd.

Središte kompanije je u Londonu, a osim kancelarije u Beogradu IGT ima predstavništva i kancelarije u nešto više od 100 zemalja.

Delatnosti 

IGT je uslužna i proizvodna kompanija koja se bavi izradom hardvera i softvera, kao i pružanjem usluga u oblasti zabave, tačnije u sferi igara na sreću, video igara i sportskog klađenja. Kompanija kreira softverska rešenja za aparate, mobilne uređaje i onlajn platforme, kao i sisteme koji olakšavaju upravljanje radom kladionica i kazina. Kada je hardver u pitanju, u celosti rade na izradi aparata, kioska, kao i manjih uređaja, poput tableta, za široku upotrebu.

Filijala IGT u Beogradu pruža proizvode za igre na sreću za kazina, za nacionalne igre na sreću, kao što su lutrije, zatim  za onlajn igre na sreću, kao i za sportsko klađenje.

Proizvodi

Kompanija IGT proizvodi čitav niz aparata namenjenih zabavi, igrama na sreću, sportskom klađenju i video igrama. Osim toga njihovi proizvodi uključuju i softverska rešenja koja omogućavaju pristup ovoj vrsti zabave korisnicima na svim platformama. Neki od proizvoda koji kreiraju su: 

  • IGT PlaySports platforma — platforma za sportsko klađenje namenjena mobilnim uređajima i računarima
  • PlaySports QuickBet Kiosk — kiosk namenjem sportskom klađenju koji može da se postavi na bilo koju lokaciju
  • PlaySports CrystalFlex — apart na kojem je moguće igrati različite igre na sreću, poput pokera, slota, kena, itd.
  • PlayCasino — iGaming aplikacija na kojoj se nalazi veliki broj različitih video igara
  • IGT Advantage — napredan sistem upravljanja za kazina 

Izvori

https://www.igt.com/

https://igt.rs/

https://en.wikipedia.org/wiki/International_Game_Technology

https://www.joberty.rs/it-kompanija/65/igt/o-kompaniji

https://www.linkedin.com/company/igt/