Hooloovoo


Hooloovoo je uslužna kompanija koja je osnovana 2011. godine u Beogradu. Bavi se kreiranjem rešenja za BigData sisteme i za platforme za onlajn klađenje, kako backend, tako i frontend sistema. Kompanija ima kancelariju u Beogradu, a 2022. godine otvara kancelariju u Novom Sadu. Prema podacima kompanije sa LinkedIn-a, imaju više od 100 zaposlenih.

Istorijat

Kompanija Hooloovoo je osnovana 2011. godine u Beogradu i prvenstveno je poslovala pod nazivom Business Management Support, kada su radili isključivo outsourcing za inostrane klijente. Krajem 2014. su počeli saradnju sa kompanijom iGame, a kada je tokom 2015. godine Kindred akvizirao iGame nastavili su rad na postojećim projektima. Godinu dana kasnije su sklopili ugovor sa Kindred-om tada i zvanično počeli saradnju sa njima, koja traje i dalje. Tokom 2017. godine kompanija menja ime iz Business Management Support u Hooloovoo.

Delatnost

Za više od 10 godina poslovanja Hooloovoo je radio na kreiranju proizvoda i rešenja za svoje klijente poput razvoja mikroservisa, frontend rešenja za gambling sajtove, DevOps sistema, skladišta podataka i BigData, kao i automatizacija procesa i rešenja i njihovo testiranje. Takođe, osim razvoja softvera, Hooloovoo timovi su zaduženi za lansiranje proizvoda, monitoring i njihovo održavanje. 

Klijenti

Kompanija Hooloovoo u najvećoj meri radi za klijente koji posluju u oblasti onlajn klađenja, pa im je tako jedan od najvećih klijenata Kindred Grupa, operator igara na sreću, koji je vlasnik brendova poput Unibeta, Maria Casino-a i iGame-a. Za Kindred rade na frontend razvoju platforme, kao i backend razvoju vezanom za preko 250 mikroservisa ove kompanije. Kada je reč o Unibetu, Hooloovoo je odgovoran za izled i razvoj frontenda na njihovom sajtu. 

Izvori

https://hooloovoo.rs/

https://www.linkedin.com/company/hooloovoo/

https://www.helloworld.rs/kompanija/HOOLOOVOO/1153

https://www.joberty.rs/it-kompanija/57/hooloovoo/o-kompaniji