Helpjuice


Helpjuice je proizvodna kompanija koja je kreirala softver koji omogućava kompanijama da imaju brzu i jednostavnu korisničku podršku. Softver je baziran na knowledge base-u i pruža usluge kompanijama koje posluju u svim sferama. Kompanija ima predstavništvo u Majamiju i Sarajevu, a prema informacijama sa LinkedIn-a, u kompaniji trenutno radi nešto više od 20 zaposlenih.

Istorijat

Helpjuice je osnovao Emil Hajrić 2011. godine u Majamiju, u Sjedinjenim Američkim Državama. Tokom 2013. godine Emil se vratio u rodno Sarajevo i otvorio predstavništvo u Bosni i Hercegovini. 

U godini osnivanja Helpjuice je dobio seed investiciju vrednu 20 hiljada dolara od startap akceleratora Capital Factor-a, a dve godine kasnije i investiciju od Forum Ventures-a. Iznos ove investicije nije javno dostupan.

Delatnosti

Helpjuice kreira softver koji automatizuje proces korisničke podrške i koji kompanija prilagođava potrebama klijenata. Softver je pronašao primenu u sledećim oblastima: razvoj računarskog softvera, zdravstvo, internet usluge, industrijska automatizacija, osiguranje, bankarstvo, maloprodaja, video igre, računarske mreže, bezbednost na internetu, telekomunikacije, izdavaštvo, finansije, turizam, građevinarstvo i nekretnine, e-commerce, itd.

Proizvodi

Helpjuice je knowledge base softver koji omogućava kompanijama da automatizuju svoj proces korisničke podrške. Putem ovog softvera korisnici dobijaju odgovore na pitanja i različite upite u datom trenutku. Softver omogućava kompanijama da smanje broj primljenih email-ova i da svojim korisnicima dostave odgovore u što kraćem roku.

Klijenti

Prema navodima kompanije njihov softver koriste kompanije u 65 zemalja. Neki od klijenata koji koriste njihov knowledge base softver su: Amazon, Svetska zdravstvena organizacija, Hertz, TLC, Virgin, Glovo, Zeiss, Shipt, itd. 

Izvori

https://helpjuice.com/

https://www.linkedin.com/company/helpjuice/

https://www.crunchbase.com/organization/helpjuice-com/company_financials

https://www.klix.ba/biznis/startupi/emil-hajric-je-kreator-jednog-od-najkorisnijih-alata-na-internetu/130328109

https://www.forbes.com/sites/cameronkeng/2013/03/27/the-anti-yahoo-wunderkind-19-year-old-flees-america-and-skips-college-to-bootstrap-a-real-startup-thats-profitable-in-bosnia/?sh=2fc32e90cfb1