Heliant


Kompanija Heliant je softverska kompanija koja se bavi razvojem softverskih rešenja i pružanjem konsultantskih usluga. Osnovana je 2013. godine u Beogradu i razvija softverska rešenja u oblasti zdravstva, administracije, ekonomije i finansija. Kako kompanija navodi na svom sajtu, na razvoju proizvoda trenutno radi 80 saradnika.

Istorijat

Kompanija Heliant je osnovana 2013. u Beogradu, ali proizvode na kojima danas rade krenuli su da prave još 1998. godine, kada se okupila grupa studenata i profesora Elektrotehničkog fakulteta kako bi napravili informacioni sistem za zdravstvene ustanove. Od samog starta razvijali su sistem koji je trebalo da omogući povezivanje zdravstvenih ustanova, Zavoda za javno zdravlje, kao i celog sistema zdravstvene zaštite.

Zavod za javno zdravlje je 2010. godine izabrao Heliant softver za svoj sistem za primarnu zdravstvenu zaštitu, da bi godinu dana kasnije ovaj softver i implementirali. 

Prema podacima kompanije Heliant, proizvode koristi 200 zdravstvenih i 100 javnih ustanova.

Delatnost

Kompanija Heliant razvija informacione sisteme i proizvode u oblasti zdravstva, ekonomije, administracije i finansija. Zaposleni rade na razvoju, implementaciji i održavanju sistema, kao i mobilnih i veb aplikacija. 

Njihovi proizvodi obezbeđuju povezivanje različitih sistema unutar zdravstvenih ustanova, kako državnih, tako i privatnih, kao i javnih ustanova, unapređenje svih tipova poslovanja kroz automatizaciju različitih poslovnih procesa, kao i obradu i skladištenje podataka

Proizvodi

Kompanija Heliant je kompanija koja u svom asortimanu ima tri glavna proizvoda: Heliant Health, Moneo i Infolab Lis.

  • Heliant Health je veb aplikacija koja podržava interakcije između pacijenata i zdravstvenih radnika unutar ustanove.
  • Moneo je informacioni sistem namenjen unapređenju poslovanja kroz automatizaciju procesa, omogućava skladištenje podataka na jednom mestu, olakšava proces naplata, itd.
  • Infolab Lis je softverski sistem razvijen za potrebe biohemijskih, mikrobioloških i imunoloških laboratorija, kao nezavisnih sistema, a podržava integraciju sa klinikama i bolnicama.

Izvori

https://heliant.rs/?lang=en

https://www.helloworld.rs/kompanija/Heliant-d.o.o/692

https://pcpress.rs/heliant-softver-u-sluzbi-zdravlja/

https://www.linkedin.com/company/heliant-health/

https://poslovi.infostud.com/poslodavac/heliant-d.o.o./39591?#o-kompaniji

https://zzzzsbg.rs/wp-content/uploads/2016/06/Hronolo%C5%A1ki-razvoj-IS-Zavoda-Latinica.pdf

https://cordmagazine.com/sr/biznis/price-uspesnih/vukasin-radulovic-suosnivac-heliant-u-sluzbi-naseg-zdravlja/