COING


COING je softverska kompanija sa sedištem u Palo Altu i razvojnom kancelarijom u Novom Sadu. Kompanija je osnovana 2009. godine i radi na razvoju softverskih proizvoda u oblasti poslovanja. Prema podacima koje je iznela kompanija, trenutno imaju više od 200 zaposlenih.

Istorijat

Kompaniju COING je 2009. godine osnovao Nenad Milanović, sa ciljem da startapima pomogne da razviju svoje proizvode. Kompanija ima središte u Palo Altu u SAD-u, ali se razvojni tim nalazi u Novom Sadu.

Na početku su radili uslužne i konsultantske poslove, da bi tokom 2016. godine došli na ideju da razviju sopstveni alat kojim mogu da prate vreme koje zaposleni provode u radu. Godinu dana kasnije su shvatili koliki potencijal ima ovaj alat i odlučili su da besplatnu verziju puste u masovnu upotrebu. Plaćeni paketi za Clockify su izašli 2018. godine, a tokom pandemije koronavirusa je njihov proizvod bio tražen zbog remote rada na koji je prešao veliki broj kompanija. 

U 2020. objavljuju svoj drugi proizvod — čet aplikaciju Pumble, dok u 2021. kreiraju Plaky, aplikaciju namenjenu upravljanju projektima.

Kompanija je osnovala Coing fondaciju koja usmerena na podršku različitim humanitarnim organizacijama uz podršku promenama, koje imaju za cilj da zajednicu učine boljom.

Delatnosti

Coing je domaća kompanija koja se bavi razvojem softverskih proizvoda. Kreira proizvode za računare, mobilne uređaje i cloud okruženje namenjene unapređenju poslovanja, boljoj komunikaciji i merenju utrošenog vremena.

Proizvodi

Kompanija Coing u svom portfoliju ima tri proizvoda manjenenih boljoj komunikaciji i povećanoj produktivnosti. Oni su: 

  • Clockify — softver namenjen merenju radnog vremena za timove kako bi stekli uvid u utrošeno vreme za izvršenje određenih zadataka i samim tim povećanje produktivnosti 
  • Pumble — besplatna aplikacija za razmenu poruka koja ima za cilj smanji broj poslatih mejlova i da ubrza komunikaciju
  • Plaky — besplatan softver za upravljanje projektima koji omogućava timovima da lakše sarađuju, organizuju projekte i upravljaju svojim zadacima

Tri proizvoda kompanije Coing koriste neke od najvećih svetskih kompanija, kao što su: Hewlett-Packard, Toyota, Amazon, Disney, Google, Netflix, American Express, Uber, Sony, Microsoft, Siemens, Ikea, itd.

Izvori

https://coi.ng/

https://www.joberty.rs/it-kompanija/236/coing/o-kompaniji

https://www.linkedin.com/company/coing-cs/

https://www.helloworld.rs/kompanija/COING/435

https://startit.rs/nenad-milanovic-zelimo-da-pokazemo-svim-kukavicama-da-im-se-nece-desiti-nista-lose/

https://www.netokracija.rs/pumble-aplikacija-coing-183158

https://coing.foundation/