Better Collective


Better Collective za sebe kaže da je globalna medijska kuća u oblasti sportskog klađenja koja se bavi razvojem edukativnih digitalnih platformi sa savetima za klađenje, kladioničarskim podacima i vestima, kao i platformama koje okupljaju iGaming zajednicu. 

Kompanija je osnovana 2004. godine u Danskoj, a danas imaju 16 kancelarija širom sveta, od toga dve u Srbiji, u Nišu i Beogradu.

Istorijat

Better Collective je kompanija koja se bavi kreiranjem proizvoda u oblasti sportskog klađenja koja poseduje niz sajtova za sportske medije koji nude informacije, podatke, savete i okuplja zajednicu oko sportskog klađenja.

Kompanija je osnovana 2004. godine u Danskoj, a kupovina domena bettingexpert.com je bio prelomni moment za njen rast i ekspanziju. Kompanija je u narednim godinama beležila stabilan rast, pa je 2017. godine otvorila prvu kancelariju izvan Danske, u Nišu. 

U 2017. godini kompanija je implementirala strategiju akvizicije i pripajanja kompanija koje posluju u oblasti onlajn klađenja, u oblasti sportske tehnologije. Do sada je kupila 18 kompanija za ukupno 377 miliona dolara, dok je u dve kompanije investirala. U 2019. godini su akvizicijom nekoliko tamošnjih kompanija i  fizički došli na jedno od najvećih tržišta. Action Network, američki medij koji se bavi sportskim klađenjem, su kupili dve godine kasnije za 240 miliona dolara. Sa kupovinom kladioničarksih platformi nastavili su i u ovoj godini tokom koje su kupili Canada Sports Betting za 23,5 miliona dolara, kao i američku kompaniju Futbin i njene veb platforme, koje se bave esportom i efudbalom, za 105 miliona dolara. 

Proizvodi ove kompanije omogućavaju onlajn kladionicama i kockarnicama da ciljano dolaze do korisnika i njihovo zadržavanje, te su do sada postali partneri sa velikim brojem kompanija, poput: bet365, Coral-a, Matchbook-a i Unibet-a.

Tokom godina kompanija je rasla, a kako je rastao broj zaposlenih tako je rastao i broj kancelarija koje imaju širom sveta – Kopenhagen, Pariz, Beč, Stokholm, Solun, Lođ, Krakov, Stouk na Trentu, London, Nešvil, Fort Loderdejl, Niš, Beograd, Amsterdam, Groningen i Lisabon

Delatnost

Better Collective kreira edukativne platforme i alate u čijoj osnovi su tehnologija i inovacije. Njihove platforme služe i da povežu korisnike sa iGaming operaterima. 

Njihovi proizvodi su vezani za oblast sportskog klađenja, te zahtevaju izradu rešenja u različitim tehnologijama, kroz automatizaciju i veliku skalabilnost proizvoda. Kako je ovo oblast u kojoj se vrti velika količina podataka kreiraju i algoritme koji su zasnovani na podacima.

Tech stack: PHP, JavaScript, ReactJS, NodeJS, GraphQL, MySQL, WordPress, JavaScript 5/6+, TypeScript, Node.js, Symfony/Laravel/Slim, Express, NestJS, Angular, RabbitMQ, PostgreSQL, Redis, AWS, REST APIs, MongoDB, Microservices, GraphQL i Angular.

Proizvodi

Proizvodi koje Better Collective kreira su pre svega veb platforme koje osim što pružaju informacije koje su od značaja za kladioničare, omogućavaju im da dođu do saveta i služe za okupljanje zajednice. 

U svom portfoliju imaju preko 2000 platformi koje su usmerene na različita tržišta širom sveta. Neke od njih su: Bettingexpert.com, SpilXperten, Action Network, Irishracing.com, Speltips.se, HLTV.org News, RotoGrinders, Wettbasis, VegasInsider, Betarades, PariuriX, ScoresAndOdds, Wettfreunde, Sportwettentest, Bonus Code Bets, SmartBets, Bookmakers.tv, Us-bookies.com, Roulette Geeks i Spelsidor.se.

Izvori 

https://bettercollective.com/

https://www.joberty.rs/it-kompanija/202/better-collective/o-kompaniji

https://www.helloworld.rs/kompanija/Better-Collective-NIS/1293

https://tracxn.com/d/acquisitions/acquisitionsbyBetter-Collective